måndag 30 mars 2015

24 km TRAIL-LÖPNING


Det var tur att jag laddade upp med denna frukosten i söndags.... Glad ovetandes över vad som skulle vänta.


LÅNGPASS löpning stod på schemat

Jag sa att jag önskade att springa i skogen, för att slippa nöta asfalt, det fick jag nästan äta upp. Jag blev iväg lurad på ett hejdundrande pass i skogen. Backarna avlöste varandra och trailskogen var sjukt svår tekniskt. Bara och plocka fram det där pannbenet och ta ett steg i taget.

BACKAR från hell 

De branta backarna var djävliga men känslan att jag klarade det gjorde mig glad. Leran var fruktansvärd och trängde in i mina sockar och gjorde att mina tår fylldes med blod för det uppkom obehagliga blåsor.

Sista sträckan var jag så trött att benen knappt bar mig. Detta måste vara det tuffaste löppasset i år. Väl hemma igen så kunde jag knappt att få av mig kläderna när jag skulle in i duschen. Yr i mössan och krafterna var borta. Tufft som tusan med traillöpning MEN det gjorde mig starkare och är glad att jag gjorde detta!

2 h och 24 min var vi ute och jag är så himla nöjd över att jag klarade det! TRAIL är sjukt jobbigt men fantastiskt vackert och roligt också. Jag älskar skogslukten, de gröna färgerna och att utmana mig. Jag vill bli bättre!

Magiska trollskogen!:) 





lördag 28 mars 2015

Tuffaste simpasset - PB


MAXAT i bassängen

Kroppen är alldeles seg och mosig efter detta simpasset vi körde i morse. Jag har nog aldrig tagit i så mycket som jag gjorde. Helt galet och så gjorde jag mina bästa 50:or någonsin tror jag. Jag lyckades simma en på 39 sek, de andra låg runt 40-42. Armarna skrek av mjölksyra de sista men på något vänster lyckades jag pressa fram mig och kunde hålla farten uppe. Jag var fokuserad i vattnet och det jag kunde tänka på var framåt och bara ta i så mycket jag bara orkade.

SimHÖG och en härlig känsla av simflow! Som jag sagt tidigare, jag älskar vattnet just nu!


Passet var MAXat

500m insim 
6x50 m HÅRT ( starttid 1.30 på alla ) lång välbehövlig vila 
200 m armsim paddel+dolme
5x50 m HÅRT
200 m armsim paddel+dolme
4x50 m HÅRT
200 m armsim paddel+dolme
3x50 m HÅRT
200 m 
2x50 m HÅRT
100 armsim paddel+dolme
1x50 m HÅRT
100 m avbad






Baket har tagit fart igen och i går blev det Raw Kärleksmums. Recept inspirerad härifrån 


Ljuvligt gott med hallon och grädde till! 

onsdag 25 mars 2015

Swimrun


SIMNING

På tre dagar har jag simmat nästan 13 km och jag faller mer och mer. Det bubblar i kroppen och simmet känns riktigt bra. I mina drömmar simmar jag snabbare på IM Kalmar. Då behöver jag inte vara lika länge i det kalla vattnet. Jag ska kämpa för det!

 Favoritpasset som jag har just nu är

Huvudserie : 21 x 100 m paddlar, progressivt 1-3  lugn, medel, hård. Vila 10-15 sek mellan. 

Jag har blivit stark med paddlarna och jag njuter när jag simmar med dem. Borås swimrun here I come! 





Ikväll var det också dags för löpning. Jag smyger igång med mina intervaller då det fortfarande känns bra.

Uppvärm 10 min 
5 x 4 min intervall ( 2 min joggvila mellan ) 
10 min nedvarv 

Kändes lagom långt med 4 min. Härligt med fart under skorna. Nu är det bara och kämpa vidare med dessa intervaller och hoppas att de kommer att kännas bättre och snabbare.

söndag 22 mars 2015

Utmaningarnas helg


Denna helgen har jag lämnat min comfort zone men det blev inte genom ett 10 km lopp. Jag valde att hoppa det, kände mig inte alls sugen och peppad så det fick bli utmaningar på annat sätt.

BAND-PASS SIMNING

I lördags var det dags att återigen prova simma med ett band mellan fötterna plus dolme mellan benen vilket omöjliggör ens en liten kick för att hålla sig flytande. Utan en benspark som hjälp för att hålla mig flytandes tvingas man att optimera sin balans/rotation och det blir en enorm styrka för armarna.

Huvudserie enligt följande; 10 sek vila rakt igenom hela serien
6x50 frisim med band runt fötterna
3x100 frisim med bara paddlar
300 armsim paddel + dolme
5x50 frisim med band runt fötterna
2x100 frisim med bara paddlar
250 armsim paddel + dolme
4x50 frisim med band runt fötterna
2x100 frisim bara paddlar
200 armsim paddel + dolme
3x50 frisim med band runt fötterna
100 frisim bara paddlar
150 armsim paddel + dolme

100 löst avsim  






Idag söndag utmanade jag mig bland annat genom...

1. Sprang med en löpgrupp och inte vilken som helst utan med snabbgruppen i SOK Knallen som är en löpförening här i Borås. 

2, Var utanför min comfortzon i tempo på distans 

3. I backarna fick jag trycka på mycket mer än vad jag brukar för att ens kunna haka på 

4. Pannbenet jobbade och stärktes under hela passet

Det var suddigt i min blick. Jag fick kämpa för att hänga med i deras tempo. Blicken var fokuserad rakt fram och jag fick verkligen gå utanför min bekvämlighetszon idag. 

25 km senare slänger jag mig på en matta här hemma och känner mig helt utslagen, trött men samtidigt väldigt väldigt nöjd att jag inte gav upp. Envisheten det är min styrka! :) 


fredag 20 mars 2015

10 km lopp vara eller inte vara


SEEDNINGSLOPP?


På söndag är det ett seedninglopp i Göteborg inför Göteborgsvarvet. Mardrömssträckan 10 km. Jag älskar långt och länge och inte snabbt och hårt. Skräckblandad förtjusning, ska jag eller ska jag inte?

Kommer nog inte bestämma mig fören söndag då loppet går. Jag har aldrig sprungit något millopp innan så jag har ingen aning om vad jag skulle kunna göra. Men jag vill ju gärna komma fram i startledet på Gbg varvet i sommar....


Är det någon av er som ska dit och springa?  




torsdag 19 mars 2015

Inför Ironman Mallorca 70.3


Inför vår resa ner till Mallis....



Vi är 6 glada triathleter som kommer att ställa upp i Ironman 70.3 på Mallorca den 9:e Maj 2015.
Vi tränar hårt och mår bra. Vi är starka och friska.
Men alla är inte starka och alla är inte friska.
Vi vill använda vår fysiska utmaning för att hjälpa barn som genomgår en annan typ av fysisk utmaning.
Vi hoppas att alla som vill stötta oss i vårt äventyr gör det genom att stötta cancersjuka barn. De är enkelt att bidra. Det behöver inte vara mycket heller. Många bäckar små...

Sträckan vi tillryggalägger under tävlingen är
1900m simning
90km cykel
21km Löpning
Så omvandlar vi det till mil och sedan till kronor.
0,19 mil sim
9 mil cykel
2,1098 mil löpning
---------
11,299 mil
11.299 kr
Önska oss lycka till genom att sätta in en peng här!

http://www.barncancerfonden.se/1309378789

tisdag 17 mars 2015

Tisdags Intervaller


Ja äntligen igen! Knät protesterar ingenting och jag kan köra på med lite snabbare tempo. Men intervallerna idag var inte en dans på rosor. Redan innan passet kände jag mig lite seg och benen träningsvärk från tabata-träningen igår. Ibland släpper träningsvärken när man kommit igång, men inte idag. Det var segt och tungt. 

Passet blev 15 min uppvärm 
Sedan gasa på med 12 st 2 min intervaller med 1 min joggvila mellan. 
Nerjogg cirka 15 min hitta tillbaka lugna ben 

Trötta ben just nu! De är inte vana vid intervaller och fart. Men det är bara och nöta på nu när det känns bra. Älskar att avsluta passen med någon yogaövning. I lördags blev det bakåtfällning och jag lyckades att släppa upp ett ben i luften. Utmaningen ligger i att sträcka benet rakt upp! 




Fantastisk himmel ikväll! 

söndag 15 mars 2015

Cykel-Premiär ute Jag är in love


I fredags lyste mina ögon för jag visste att morgondagen skulle bjuda på premiär ute med min TREK. speed concept. Min första tur!!!  Jag var förväntansfull! Hur skulle den kännas att cykla med?

Lördagmorgon kom och vi väntade en liten stund innan vi for ut så graderna hann bli lite varmare. Fortfarande kyligt i luften och solen ville inte riktigt tränga igenom men ut skulle vi. Det var bara och pracka på sig massa kläder och så var det dags.




Cykel-Lycka

Motvinden slog mot ansiktet och det var tufft men jag kände där och då att detta kommer att bli magi. Vi tillsammans är förenade och jag kände ren och skör kärlek till denna cykel. CYKLIG! Jag fick inte ont i varken rygg/axlar, allt kändes sådär komfort bra som att det var menat att det skulle vara vi.

Våga utmana

När jag tryckte på så var vi uppe i höga hastigheter och jag njöt av och susa där på vägarna med fint sällskap som lärde mig ett och annat om cykling. BRA! De branta backarna avlöste varandra. Benen skrek lite ibland. Jag känner mig lite som en nybörjare inom cykling och har väl inte riktigt vågat dra på förut på vägarna men nu ska det bli ändring. Nu vill jag bli snabbare och ta träningen till en ny nivå när det gäller att cykla ute!

Nya sportglasögon

Jag är inte ett jättestort fan av glasögon. Har svårt att hitta några som sitter bra och skönt på mig. Men igår provade jag mina nya sportglas från X-Kross och jag måste säga att de är de skönaste jag har haft på mig. Känns knappt att de finns där. Superfina i färgen också go crazy PINK

85 härliga kilometrar blev vår första tur och....

Jag är in love!










torsdag 12 mars 2015

Brick-Torsdag med Cykel och Löp


En ledig torsdagsförmiddag börjar jag gärna på detta vis! 

06.00 ringer väckarklockan. En liten frukost i magen sen cykel ner mot jobbet.

06.45 börjar ett tufft backpass i cykelsalen med några intervaller där hjärtat fick jobba rejält

07.50 springer iväg längs med strandpromenaden. Känner efter i benen, känner jag något i knät? Det har tyvärr spökat lite under löpningen. Jag väntar och väntar, men inget ont kommer. Jag känner lycka! Jag har masserat och gjort min rehab varje dag. Det känns som att det fungerar. Hurra!

5 km i ett bra tempo sen kommer vändpunkten och jag bestämmer mig för att köra snabbdistans på vägen tillbaka, det känns bra i benen och jag vågar att trycka på med mera fart, vilket jag inte gjort på väldigt länge. Benen undrar nog vad jag gör. Jag njuter av att få trycka på utan att känna något ont.

Bästa passet med fart på länge. 10 km med 04:42 i snitt. Sista kilometern i 04:15 tempo.
Nu hoppas jag att detta fortsätter att kännas bra så jag kan börja med lite intervaller! Runninghigh! :) 


tisdag 10 mars 2015

Cirkelträning


Här kommer ett cirkelpass jag tänkte dela med mig av idag..

10 övningar blandat styrka och puls. 2 x1 min på varje övning i första varvet. 1 x 1 min andra varvet.
Allt som allt med lite vila och så tog passet idag cirka 50 min.

1. Kettlebell swing hela vägen upp
2. Armhävnings gång i repstege
3. Utfallsgång med stång på axlarna
4. Ryggresning på boll
5. Idioten, vid varje kon gör ett upphopp
6. Magövning där jag kastar boll från sidan, rotation sedan kast tillbaka
7. Smal rodd i TRX
8. Dubbla knäböj med hopp på stepbräda
9. Dips
10. Snabba steg in och ut repstegen

Sådana här cirklar älskar jag att bygga upp och det brukar oftast vara väldigt jobbigt och kul för deltagarna, oftast uppskattade och nästan garanterad träningsvärk efteråt! :) Älskar mitt jobb som personlig tränare! :)

Armhävningsgång 




Dubbla knäböj 



söndag 8 mars 2015

Trail-Löpning och Simpass


RYAÅSAR 

Idag blev det en löptur vid ett ställe som heter Ryaåsar i Borås. Vi tog sikte på 8 km spåret och den började med en rejäl stigning det kändes som att jag hade maxpuls redan då. Herrejösses vilka backar vi sprang i och terrängen var nog den knixigaste jag sprungit i.

Rötter, stenar, våtmark, fällda träd i vägen, vilket äventyr. Jag svor ibland för det kändes som att jag var bambi på hal is, trail är svårt men jag vill bli bättre. Tiden springer i väg i skogen, hela tiden måste fokuset vara på vart man sätter fötterna och vad som kommer näst. Jag börjar att falla för trail. Jag vill utmana mera och bli bättre på backarna!

Ikväll blev det ett tufft och hårt simpass i arenan. Passet finns beskrivet längre ner. Kolla och kör! De sista 50 m intervallerna hamnade jag i ett sjukt bra glid och tempot vart kom det ifrån? Kände mig ruggigt stark och känslan av SWIMHIGH sköljde över kroppen. Hurra! :) 







torsdag 5 mars 2015

Omvänd brickträning


Två bra trainerpass har jag avverkat i veckan. I tisdags blev det dessa 8 min intervaller. Jag överlevde 7 stycken. Fy så jobbigt det var i slutet, svetten rann men det är en så fantastisk känsla efteråt när man känner att ja fasen fixade det!

11 km löpning och 45 min trainer 

Idag blev det först löpning på morgonkvisten och det var en frostig löpning med sällskap av solen. Äntligen tittade den fram och det var verkligen magiskt att springa längs med strandpromenaden. Det är det vackra här i Varberg, kan aldrig bli trött på  utsikten över havet.

Efter löpningen satte jag mig på trainern och avverkade styrkeintervaller. 12 st 2 min intervaller med 1 min rulltramp mellan. Tungt motstånd på, hoppas trainerpassen har gjort något för cyklingen. Jag vill så gärna susa snabbare i sommar.


Det är snart MAJ och då far vi till Mallis och kör en Halv Ironman. Spännande! :) 





tisdag 3 mars 2015

Girl Power Running Deluxe


Wiiihoooo!!!! 

Det pirrade till i magen när Ulrika från Team Snabbare sa att nu ligger det uppe. Nu går det att boka Girl Power Running i Varberg och med mig som ledare. Kolla här 

Detta är Girl Power Running i Varberg:

För dig som är nyfiken på löpning eller vill lära dig mer om löpteknik. Med utgångspunkt på Onsdagar från Ankdammen vid Påskbergsskogen blir det Löpträning för KALAS-pinglor . Team Snabbares experter på löpteknik och styrka & rörlighet ser till att du blir en betydligt bättre, snabbare, effektivare och uthålligare löpare under de åtta gångerna. 
Det blir 8 x 60 minuter med mycket löpteknik, löpspecifik styrke- och rörlighetsträning och du kommer att blir riktigt rejält trött varje gång. Passen är upplagda så att alla blir lika trötta oavsett nuvarande träningsnivå.
Huvudledare: Lina Blomqvist
Omfång: 8 x 60 minuter
Plats och Tid: 1/4, 8st Onsdagar kl 18.00-19.00,  Ankdammen vid Påskbergsskogen

Finns du i närheten och är intresserad så boka in tiden! Detta ska bli så himla roligt och jag är otroligt taggad, nervös, förväntansfull och lycklig, för detta är något jag vill göra mera i framtiden! :) 


söndag 1 mars 2015

Tufft BENPASS



Ikväll blev det ett benpass inspirerat från Lofsan 
Benen bara skakar efter varje maskin och det känns verkligen som ett riktigt mördarpass.

Idag körde jag benpress, benspark och lårcurl i maskin eftersom det är lättare att fort skifta vikterna när man ska köra drop-set.

Börjar med minutset:

Kör på en vikt som du kan köra 10 repetitioner, kanske en 11:e men absolut inte en 12:e.
Starta en klocka och varje minut kör du 10 repetitioner tills du kommit upp till 5 min. Det som blir över till minuten blir alltså din vila, allt från 25-15 sek. Tufft tufft tufft!

Efter 5 min så vilar du 2 min innan det är dags för drop-set.

Drop-set:

Då börjar du ett hack över den vikten du körde dina 10:or och kör så många du orkar på denna vikten och när benen verkligen inte kan få upp vikten så droppar du ett steg och kör så många repetitioner du kan där och när benen är tokslut och inte orkar mer så droppar du en sista gång och gör så många repetitioner du orkar där. Alltså 3 droppar sen är du klar.

JÖSSES säger jag bara. TOK-jobbigt  för benen! När jag vandrade hemåt så kändes benen sådär lustiga men härligt trötta. Tack Lofsan för ett grymt bra och inspirerande pass att köra. Detta kommer jag köra flera gånger!

Prova du också och våga köra sådär riktigt riktigt tungt! Mot starkare triathletben! :)